image
ASUS TUF Gaming Z790-PLUS Wi-Fi alaplap
99 598 Ft
 
 
 
 
 
 
ASUS TUF Gaming Z790-PLUS Wi-Fi alaplap
Cikkszám: 839442
Gyártó : Asus
Megbízhatóság: 100%
99 598 Ft
Garancia: 36 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont szept. 23
Foxpost szept. 24
MPL Automata szept. 24
Posta Pont szept. 24
MPL futár szept. 24
Expressz szállítás szept. 23
Nagy csomag szept. 26
Tulajdonságok
12V tápcsatlakozók: Van
20/24 pin ATX csatlakozó: Van
Alaplap típus: Micro-ATX
Áramforrás típusa: ATX
Audió chip: Realtek S1220A
Audió kimeneti csatornák: 7.1
Bemenő vonal: Van
BIOS memória mérete: 192
BIOS típusa: UEFI AMI
Blazing M.2: 0 db
Bluetooth verzió: 5.3
Chipset gyártó: Intel
Chipset típus: Intel Z790
COM-csatlakozók száma: 1
D-sub csatlakozó: 0
DisplayPort kimenet: 1
DisplayPort verzió: 1,4000000
DVI csatlakozó: 0
Elülső panel hangcsatlakozója: Van
EPS tápcsatlakozó (8 tűs): Van
Ethernet LAN (RJ-45) portok: Van
Fejhallgató kimenetek: 1
Formátum: ATX
Gépházi ventilátorok száma: 4
Gyártó: AMD
Hálózati csatlakozás: 1x 100/1000/2500Mb/s
Használati útmutató: Van
HDMI kimenet: 1
HDMI verzió: 2.1
Integrált CPU: 0
Járulékos komponens: PC
Kábelek mellékelve: SATA
Kompatibilis processzor sorozata: Intel Celeron;Intel Core i3;Intel Core i5;Intel Core i7;Intel Core i9;Intel Pentium Gold
M.2 (M) rések száma: 4
M.2 csatlakozó: 4
Maximum memória: 192
Memória foglalat: DDR5
Memória foglalatok száma: 4
Memória órajel (MHz): 7200
Memória típus: DDR5
Memóriacsatornák: Kétcsatornás
Mikrofonbemenet: Van
Nem ECC: Van
Nem pufferelt memória: Van
Párhuzamos feldolgozási technológia támogatása: Nem támogatott
PCI csatlakozó: 0 db
PCI Express x4 (Gen 4.x) foglalatok: 1
PCI-E x1 csatlakozó: 2
Pci-E x16 5.0: 0 db
PCI-E x16 csatlakozó: 2
PCI-E x4 csatlakozó: 1
Processzor foglalat: Intel 1700
Processzor ventilátor csatlakozó: Van
Raid: 0;1;5;10
RGB LED tűfejes csatlakozó: Van
S/PDIF kimeneti port: Van
SATA 3 csatlakozó: 4
Sata csatlakozó: 0
soros port: 0
Szélesség (mm): 305
Támogatott memória frekvencia (max): 7200
Támogatott tároló meghajtó típusok: HDD & SSD
Támogatott tárolóeszköz-meghajtó csatlakozási felületek: M.2;Serial ATA III
Támogatott Windows operációs rendszerek: Windows 10
Táp csatlakozó (pin): 24+8+8
Thunderbolt vezetékek: 1
USB 2.0: 2
USB 3.1: 0 db
USB 3.2: 7
USB 3.2 Gen1: 0 db
USB 3.2 Gen2: 0 db
USB 3.2 Gen2x2: 0 db
USB Type-C: 1
VGA típus: 0
Wi-Fi szabvány: Wi-Fi 6 (802.11ax)
WiFi: 802.11a;802.11b;802.11g;Wi-Fi 4 (802.11n);Wi-Fi 5 (802.11ac);Wi-Fi 6 (802.11ax)
WiFi-AP antenna jackdugó: 2

Termékleírás

 

A TUF GAMING Z790-PLUS WIFI egyesíti a legújabb Intel® processzorok összes fontos jellemzőjét a játékhoz szükséges funkciókkal és a jól bevált strapabírással. A hadiipari kategóriájú alkatrészekkel tervezett, megerősített tápmegoldással és kiterjedt hűtéssel kiegészített alaplap a várakozásokat meghaladóan sziklaszilárd teljesítménnyel támogatja a maratoni játékot.
A TUF GAMING alaplapok esetében szigorú megbízhatósági vizsgálatok garantálják, hogy még azokat a helyzeteket is kezelni tudják, amelyeket a többi termék nem bír ki. Ezen a modellen a domborított névtábla és a geometrikus minta is a TUF GAMING sorozatra jellemző stabilitást és megbízhatóságot sugallja.

 

INTELLIGENS VEZÉRLÉS
A TUF GAMING Z790 alaplap-csomag rugalmasan használható eszközöket biztosít a rendszer minden elemének hangolásához, hogy teljesen a saját játékstílusodhoz igazíthasd a teljesítményt.

 

AI Cooling II
Az épített gépek hűtése és zajszintje egyetlen kattintással beállítható. Egy exkluzív ASUS-algoritmus nagymértékben csökkenti a fölösleges zajt azzal, hogy lefuttat egy gyors stressztesztet, majd figyeli a CPU hőmérsékletét és ennek megfelelően mindig optimális sebességre állítja a ventilátorokat.

 

Mindenre kiterjedő energiahatékonyság
Az energiatakarékossági (Power Saving) funkció számos olyan beállítást tartalmaz, amelyekkel egyszerűen optimalizálhatod a tápfogyasztást és maximális energiamegtakarítást érhetsz el. Megadhatsz egy tápkorlátozási beállítást a CPU számára, elsötétítheted az Aura megvilágítást és még a ventilátorprofilt is energiatakarékos módba állíthatod. Aktiválhatod a Microsoft Windows beépített Energiatakarékos energiasémáját is.

 

UEFI BIOS
A méltán híres ASUS UEFI (BIOS) minden eszközt biztosít a rendszered beállításához, finomhangolásához és tuningolásához. Ügyesen egyszerűsített lehetőségeket nyújt a kezdő gépépítők számára, és mindenre kiterjedő funkcionalitással kényezteti a harcedzett veteránokat.

 

Armoury Crate
Az ASUS exkluzív Armoury Crate szoftverével az összes támogatott játékeszköz egyetlen központi helyről vezérelhető. Egy intuitív felületről szabhatod személyre az összes kompatibilis eszköz RGB megvilágítását, és ezeket az Aura Sync-kel összekötve egységes fényeffektusokat használhatsz. Ugyanitt az egyre bővülő hardveres ökoszisztémáról is információkat kaphatsz, és ezeket az eszközöket vezérelheted is. Az Armoury Crate-ből egyszerűen elvégezheted a termékek regisztrálását. A felület ráadásul újabban egy hírcsatornával is bővült, hogy mindig kapcsolatban maradhass a gamer közösséggel.

 

SZIKLASZILÁRD TELJESÍTMÉNY
Az Intel legfrissebb processzorainak meghajtásához szükséges kibővített tápellátással és a mindenre kiterjedő hűtési lehetőségekkel, illetve a DDR5 memóriák és PCIe 4.0 tárolóeszközök támogatásának képességével a TUF GAMING Z790-PLUS WIFI tökéletes alapja lehet a következő Intel-platformra épülő harci gépednek.

 

16 (60 A)+1 (60 A)+1 tápfázis
A 16 (60 A) + 1 (60 A) + 1, egyenként 60 amperes áramerősség kezelésére alkalmas feszültségszabályzó IC (tápfázis) egy egységként tartalmazza a magas oldali (high side) és alacsony oldali (low side) MOSFET-eket és vezérlőket az összes kompatibilis Intel processzor megkívánta energiaellátás, hatékonyság és stabil teljesítmény biztosításához.

 

Hatrétegű NYÁK-megoldás
A többrétegű nyomtatott áramköri lap kialakítása olyan, hogy gyorsan elvezeti a hőt a feszültségszabályzó modulok környékéről, ami nagymértékben javítja a rendszer stabilitását és nagyobb teret hagy a túlhajtásnak.

 

8+8 tűs ProCool tápcsatlakozók
A hagyományos tápcsatlakozókkal szemben az ASUS ProCool csatlakozók szigorú specifikációk szerint épülnek fel, hogy mindig tökéletes érintkezést nyújtsanak a tápkábelek számára. Emiatt alacsonyabb az impedancia, ami kevesebb forrósodást és csatlakozóhibát jelent.

 


TUF tekercsek
A hadiipari minősítésű TUF tekercsek sziklaszilárd tápellátást biztosítanak a CPU számára, az egész rendszer stabilitását javítva ezzel.


TUF kondenzátorok
A TUF 5K Black Metallic kondenzátorok 52%-kal szélesebb hőtűrési tartománnyal és 2,5-szeres élettartammal rendelkeznek, mint a szokások alaplapi kondenzátorok.

 

Digi+ VRM
Az integrált Digi+ feszültségszabályzó modul (VRM) az iparág egyik legkifinomultabb eszköze, amelyet arra optimalizáltak, hogy mindig biztosítani tudja a CPU egyenletes és zavartalan áramellátását.

 

EGYSZERŰ PC-ÉPÍTÉS
A TUF GAMING termékcsalád minden gépépítő számára egyszerű megoldásokat kínál. A TUF GAMING Alliance ökoszisztéma garantálja a kompatibilitást, az Armoury Crate-ben elérhető a FanXpert 4 és a hardverinformációk, valamint a kétirányú AI zajszűrés, az RGB beállítások és a perifériák beállításai. Ez a platform intuitív eszközöket nyújt a megálmodott rendszered megépítéséhez és optimális beállításához.

 

Magabiztos gépépítés
A TUF GAMING Alliance egy olyan együttműködés, amelyben az ASUS mellett más megbízható PC-alkatrészeket gyártó cégek vesznek részt. A cél a kompatibilitás garantálása igen sokféle alkatrésszel, pl. PC-házakkal, tápegységekkel, CPU-hűtőkkel, memóriakészletekkel és számos más részegységgel. Ahogy a szövetség folyamatosan bővül újabb partnerekkel és alkatrészekkel, úgy erősödik a TUF GAMING Alliance.

 

SafeSlot és SafeDIMM
A SafeSlot a PCIe csatlakozókba épített fémelem, amely segít szorosan tartani a behelyezett kártyákat. Mivel a PCIe 5.0 kétszer olyan gyors, mint a PCIe 4.0, átalakítottuk a felületszerelt gyártási folyamatokat azért, hogy a gyorsabb SafeSlot csatlakozókkal a lehető legmagasabb adatátviteli sebességet érhesd el. Egyes alaplapjainkon emellett az ASUS SafeDIMM merevítést is használjuk a csatlakozó megerősítéséhez és a memóriamodulok védelméhez, amelyek támogatják a modulok gyors, pontos és magabiztos beszerelését.

 

ESD Guards
Az ESD Guards elemek meghosszabbítják az összetevők élettartamát és kiküszöbölik az elektrosztatikus kisülések okozta károkat, akár +/- 10 kV-ig védve a levegőn átütő, és +/- 6 kV-ig az érintkezéses kisülések ellen – ez jóval több, mint az iparági szabványban előírt +/- 6 kV és +/- 4 kV. A DIP-tokozású felületszerelt tranziens-szupresszor (TVS) diódák segítenek megvédeni a PC-t a feszültségingadozásoktól.

 

TUF LANGuard
A TUF LANGuard egy hadiipari szintű újítás, amely a fejlett jelcsatolási technológiát felsőkategóriás felületszerelt kondenzátorokkal kombinálva javítja az átviteli kapacitást, védve az alaplapot a villámcsapásoktól és a statikus kisülésektől.

 

Rozsdamentes acél I/O hátlap
A TUF GAMING alaplapok korrózióálló rozsdamentes acél hátlapi I/O-panelje krómoxidos passziválású, ezért háromszor hosszabb élettartamú, mint a hagyományos panelek. Ez a védelem azt eredményezi, hogy a TUF Gaming alaplapok 72 órán át bírták a sós-párás tesztelést, míg más márkák csupán 24 órát bírtak.

 

MAGÁVAL RAGADÓ JÁTÉK
A TUF GAMING Z790 alaplapok funkciógazdag, nagy teljesítményű megoldásokat kínálnak a játékosoknak, például a simább online játékot szolgáló ultragyors hálózatkezeléssel, a főleg FPS-játékoknál hasznos hangforrások kifülelhetőségét eredményező tiszta hangzással, valamint a személyre szabott játékhangulatot teremtő alaplapi RGB-megvilágítással, amely a többi kiegészítő fényeivel is szinkronizálható.

 

Csatlakozók

 

I/O-csatlakozók a hátlapon
1 x USB 3.2 Gen 2x2 port (1 x USB Type-C®)
3 x USB 3.2 Gen 2 ports (2 x Type-A + 1 x USB Type-C®)
4 x USB 3.2 Gen 1 ports (4 x Type-A)
1 x DisplayPort
1 x HDMI® port
1 x Wi-Fi Module
1 x Intel® 2.5Gb Ethernet port
5 x Audio jacks
1 x Optical S/PDIF out port


Belső I/O-csatlakozók
1 x 4-pin CPU Fan header
1 x 4-pin CPU OPT Fan header
1 x 4-pin AIO Pump header
4 x 4-pin Chassis Fan headers

1 x 24-pin Main Power connector
2 x 8-pin +12V Power connectors

4 x M.2 slots (Key M)
4 x SATA 6Gb/s ports

1 x USB 3.2 Gen 2 connector (supports USB Type-C®)
1 x USB 3.2 Gen 1 header supports 2 additional USB 3.2 Gen 1 ports

3 x Addressable Gen 2 headers
1 x Aura RGB header
1 x Clear CMOS header
1 x COM Port header
1 x Front Panel Audio header (AAFP)
1 x 20-3 pin System Panel header with Chassis intrude function
1 x Thunderbolt™ (USB4®) header

 

Ajánló
image
ASUS ROG Strix B760-G Gaming WIFI alaplap (90MB1EQ0-M0EAY0 / 90MB1EQ0-M1EAY0)
98 299 Ft
image
ASUS ProArt B760-Creator alaplap (90MB1F20-M0EAY0 / 90MB1F20-M1EAY0)
98 099 Ft
image
GIGABYTE Z790 AORUS Elite AX alaplap
98 000 Ft
image
ASUS ROG Strix B760-G Gaming Wifi 90MB1EQ0-M1EAY0
98 199 Ft
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
  
Palócz Tamás
2024.08.20
Kiváló alaplap! Igazi Asus minőség! Csak ajánlani tudom!
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.