image
FŰSZERÉSZ FAHÉJ GYŰRŰ 20G
589 Ft
 
 
 
 
 
 
FŰSZERÉSZ FAHÉJ GYŰRŰ 20G
Cikkszám: 721579
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
589 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 26
DPD Pont nov. 27
Foxpost nov. 27
Packeta nov. 27
MPL Automata nov. 27
DPD Futár nov. 27
Posta Pont nov. 27
MPL Futár nov. 27
Expressz szállítás nov. 26
Nagy csomag nov. 29

Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. 

A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik, egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat visszavágják. Ezeknek a kérgéből nyerik a fűszert. A kérget két hosszanti vágással lehántják, összekötözik, és letakarva egy-két napig fermentálják. Ezután lekaparják a bőrszövetet, a para- és a zöld kéregrétegeket, majd a megmaradt belső kéregdarabokat napon szárítják. Ennek hatására a kéregdarabok felpöndörödnek. Darabokra vágva vagy púderfinomságúra őrölve használják. Régóta összefüggésben áll az áldozat és a gyönyör ősi szertartásaival. 

Az ősi Egyiptomban a fahéjat balzsamozásra használták. Egy Kr. e. 1489 körüli gyönyörű fáraónő által építtetett templomon talált hieroglifák szerint az uralkodónő hajókat küldött a mai Szomáliába, hogy hozzanak fahéj, tömjén és mirhafákat. Az Ótestamentumból mindvégig az derül ki, hogy a fahéj drágább volt az aranynál. Néró császár állítólag dührohamában megölte a feleségét, majd megbánása jeléül megparancsolta, hogy az asszony temetésén égessenek 1 évre való fahéjat. Világszerte számtalan ételhez használják. 

Nettó tömeg: 20 gramm 

Összetevők: fahéj 

Származási hely: Vietnám 

Ajánljuk: Gyümölcsleveshez, forralt borhoz, kompóthoz, desszertekhez. 

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus

Ajánló
image
ARMÁRIUM PAPRIKA CSEPP FÜSTÖS 13ML
589 Ft
image
ARMÁRIUM CHILI CSEPP, EXTRA CSÍPŐS 13ML
589 Ft
image
LAKSHMY CHILI ŐRÖLT 40G /TOLDI/
589 Ft
image
ARMÁRIUM CHILI CSEPP CSÍPŐS 13ML
589 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.