PCX átvevő pont | nov. 18 |
A nyírfa törzséből, amikor tavasszal megindul a nedvkeringés úgynevezett nyírfanedvet csapolnak. A begyűjtési idő rövid, 3-5 hét évente. A nyírfanedv nagyon tiszta, természetes ásványi sókban, vitaminokban dús ital. Rendszeres fogyasztása beindítja az emberi szervezet öntisztító folyamatát. Minden olyan tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, ami a nyírfa újjáéledéséhez, növekedéséhez kell.
Források:
Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001.
Tóth Gabriella (szerk.): Bioterápia kézikönyv. Lectum Kiadó. Szeged, 2003
Összetevők:
100%-os nyírfanedv; savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, pasztőrözött
Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia 205 kJ / 49 kcal
Zsír 0 g
- amelyből zsírsavak 0 g
Szénhidrát 12,1 g
- amelyből cukrok 11,3 g
Fehérje 0,15 g
Só 0,032 g
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben
Kálium (K) 26,8 mg
Kalcium (Ca) 1,1 mg
Nátrium (Na) 1,3 mg
Vas (Fe) 0,1 mg
Fogyasztási javaslat:
az üveg nyitáskor szisszenő hangot ad. Ha nem hall szisszenő hangot ne fogyassza el. Felbontás után hűtve tárolja és 1 napon belül fogyassza el.
Tárolás:
Minőségét megőrzi: a gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, 0C -tól +25;C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75% relatív páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Származási hely: Ukrajna
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 augusztus