PCX átvevő pont | nov. 25 | |
DPD Pont | nov. 26 | |
Foxpost | nov. 26 | |
Packeta | nov. 26 | |
MPL Automata | nov. 26 | |
DPD Futár | nov. 26 | |
Posta Pont | nov. 26 | |
MPL Futár | nov. 26 | |
Expressz szállítás | nov. 25 | |
Nagy csomag | nov. 28 |
A Wakame hosszú, vékony zöld tengeri növény, levesekhez, salátákhoz, zöldségételekhez használják.
Összetevők:
szárított tengeri alga* (Undaria pinnatifida)
* bio gazdálkodásból
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 102kJ/24kcal,
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsav: 0,1g,
Szénhidrát: 1,6g
- amelyből cukrok: 0,5g,
Élelmi rost: 3,5g,
Fehérje: 2g,
Só: 0,77g
Elkészítés:
A wakamet áztassuk. Vágjuk 2-3 cm-es darabokra. A hagymát tegyük egy edénybe és rá a wakamét. Öntsük rá az áztatóvizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, vegyük kisebb lángra a gázt és főzzük 30 percig, illetve amíg a wakame megpuhul. A vakame főzési ideje attól függ, hogy mennyire kemény. Adjuk hozzá a tamari szójaszószt ízesítőül és főzzük további 10-15 percig.
Megjegyzés: A wakame az a tengeri zöldségféle, amely a legfontosabb a miszóleveshez. De készülhet belőle ízletes köret is, illetve a legtöbb receptben használható a kombu helyett.