PCX átvevő pont | dec. 06 |
Az agávé édes leve.
Az agávé a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agávé fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Összetevők:
agávé szirup*
*Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1259 kJ / 297 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 71 g
- amelyből cukor: 69 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,05 g
Felhasználása:
cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Mexikó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2020. szeptember