image
BIO BIORGANIK CSICSERIBORSÓ 500G
1 699 Ft
 
 
 
 
 
 
BIO BIORGANIK CSICSERIBORSÓ 500G
Cikkszám: 836862
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 699 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont szept. 24
Foxpost szept. 25
MPL Automata szept. 25
Posta Pont szept. 25
MPL futár szept. 25
Expressz szállítás szept. 24
Nagy csomag szept. 27

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.

Jelentőség, hatások:

  • A csicseriborsónak a többi hüvelyeshez hasonlóan magas a fehérjetartalma (20% körül) és rosttartalma is igen jelentős, ami hozzájárul az egészséges bélműködéshez, segít teltségérzetet kialakítani. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, kalciumot, magnéziumot, vasat és szelént.
  • A csicseriborsót nem javasolt nyersen fogyasztani, mivel tartalmaz úgynevezett antinutritív anyagokat, amelyek gátolják más, hasznos anyagok felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége áztatással, főzéssel/sütéssel csökkenthető. Ez a puffadást okozó faktorokra is érvényes.

Összetevők
bio csicseriborsó *
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1524 kJ / 364 kcal
Zsír:      6 g
 - amelyből telített zsírsavak   1,4 g
Szénhidrát:     60,6 g
 - amelyből cukor    10,7 g
Fehérje:                   19,3 g
Só:     0,01 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E

Felhasználás
A csicseriborsót érdemes 10-12 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között.  Átlagos főzési ideje 60-90 perc. A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább. Csíráztatásra is alkalmas.

Elkészítése
felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni.
Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Csíráztatásra alkalmas.

Származási ország: Törökország.

 

 

Ajánló
image
PIETRO CORICELLI BALZSAMECET KRÉM 250ML
1 699 Ft
image
BANH PHO RIZSTÉSZTA METÉLT 400G
1 699 Ft
image
ATAISZ JÁZMINRIZS 1000G
1 699 Ft
image
BIO BIOGOLD TÖKMAGOLAJ HIDEGEN SAJTOLT 100ML
1 699 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.