image
BIO BIORGANIK KONYHAKERT CSÍRÁZTATÓEDÉNY 3250ML
2 099 Ft
 
 
 
 
 
 
BIO BIORGANIK KONYHAKERT CSÍRÁZTATÓEDÉNY 3250ML
Cikkszám: 694166
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
2 099 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 18
DPD Pont nov. 19
Foxpost nov. 19
Packeta nov. 19
MPL Automata nov. 19
DPD Futár nov. 19
Posta Pont nov. 19
MPL Futár nov. 19
Expressz szállítás nov. 18
Nagy csomag nov. 21

A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatásuk kiemelkedő. A csírázó magvak enzimtermelése eléri azt a legmagasabb szintet, amit a növény a fejlődése során már nem lép túl. E korszerű és természetes vitaminbombákat ízletességük és változatosságuk miatt nagyon könnyen beilleszthetjük táplálkozásunkba. Használhatjuk salátához, szendvicsekhez, főzéshez vagy nyers ivólevelet készíthetünk belőle.

A csíráztatás gyakorlati lépései:

  • A csírák a csíráztató edényben kifejlődnek, ha naponta gondozzuk és öntözzük őket.
  • Mérje ki a megfelelő csíramag mennyiséget, és rakja bele az edénybe.
  • Töltse fel az edényt vízzel, majd takarja be egy ruhával, ha nappal áztatja be a magokat. (Képzelje el, hogy a csíramagok is először a földben kezdenek el kifejlődni, így csak később látnak napfényt). Kisebb magok esetén tartsa lefedve az edényt 4-6 órán keresztül, míg nagyobb magvaknál akár 12 órán át. Ehhez a folyamathoz tökéletes lehet, ha este áztatja be a magokat, így éjszaka meglesz a sötét hatás.
  • A megadott áztatási idő leteltével öblítse le a magvakat és öntse le a vizet. Ezután forgassa úgy a palackot, hogy a magvak megfelelően rátapadjanak a palack belső oldalára, így szabadon kapnak levegőt és fényt. Helyezze el a palackot 45 fokos szögben, ezáltal biztosítva van a magvak megfelelő szellőzése.
  • Legjobb csírákat akkor kapja, ha naponta kétszer - reggel és este - leöblíti a magokat vízzel, majd ugyanúgy visszahelyezi az edényt 45 fokban. Öblítéskor eltávozik a magok által létrehozott melléktermék, salakanyag, így a víz kissé zavaros lehet. A 3.-4. naptól, ha feltölti teljesen vízzel a csiráztató edényt és lecsavarja a tetőt akkor a felesleges mag, ami nem csírázott ki ,az el tud távozni, így tisztább csirákat kapunk.
  • Pár nap múlva - csíramagtól függően - lehet szüretelni.
  • A csírákat frissen fogyaszthatja, és pár napig megőrzik frissességüket hűtőben tárolva.

Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. március

Ajánló
image
DÉNES NATURA KARALÁBÉ CSÍRÁZTATÁSRA 200G
2 099 Ft
image
NATURMIND ZÖLDBANÁNLISZT 500G
2 099 Ft
image
KARA KÓKUSZOLAJ 1000ML
2 099 Ft
image
DÉNES NATURA RETEKMAG SANGO CSÍRÁZTATÁSRA 200G
2 099 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.