image
BIO BIORGANIK VÖRÖS LENCSE 500G
1 400 Ft
 
 
 
 
 
 
BIO BIORGANIK VÖRÖS LENCSE 500G
Cikkszám: 418437
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 400 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 27
DPD Pont nov. 28
Foxpost nov. 28
Packeta nov. 28
MPL Automata nov. 28
DPD Futár nov. 28
Posta Pont nov. 28
MPL Futár nov. 28
Expressz szállítás nov. 27
Nagy csomag dec. 02

A vegán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga a vörös lencse, amely eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, de Ázsiától kezdve egészen Észak-Amerikáig teret hódított magának, hiszen nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve remek növényi fehérjeforrás.

Jelentőség, hatások:
A többi hüvelyeshez hasonlóan a vörös lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz, mint például vasat. Ezen kívül a vörös lencse bővelkedik úgynevezett fitonutriensekben, amelyek elősegíthetik a egészség megőrzését és betegségek megelőzését.

A vörös lencse tartalmaz antinutritív anyagokat is, amelyek rontják egyes tápanyagok (pl. a vas) felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége azonban csökkenthető, ha a lencsét beáztatjuk vagy valamivel hosszabb ideig főzzük.

Összetevők: 
vöröslencse*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Felhasználás:
A vörös lencse nagyon gyorsan megfő, attól függően, hogy krémként vagy egészben szeretnénk felhasználni, 5-15 perc a főzési ideje. Nem kell beáztatni főzés előtt, csak átmosni. A vörös lencse fogyasztható levesként, köretként, főzelékként, készíthető belőle fasírt, töltelék, pástétom és saláta része is lehet.

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 március

Ajánló
image
NATURMIND NATÚR ZABPEHELYLISZT 1000G
1 400 Ft
image
BIO NATURGOLD TÖNKÖLY FEHÉR TÉSZTA SZÉLESMETÉLT 500G
1 400 Ft
image
VEGAN GOOD4U MINDENNAPI FINOMSÁGOK BRAZIL DIÓ (PARADIÓ) 100G
1 400 Ft
image
SOLIO SZŐLŐMAG OLAJ 100ML
1 400 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.