image
BIO GREENMARK AMARÁNT PUFFASZTOTT 150G
1 199 Ft
 
 
 
 
 
 
BIO GREENMARK AMARÁNT PUFFASZTOTT 150G
Cikkszám: 920939
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 199 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont dec. 30
DPD Pont dec. 31
Packeta dec. 31
Foxpost dec. 31
MPL Automata dec. 31
DPD Futár dec. 31
Posta Pont dec. 31
MPL Futár dec. 31
DPD Expressz dec. 30
Nagy csomag jan. 07

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium  forrást jelentő élelmiszer. Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Tápanyagtartalom (100g-ban):
Kalória (kJ / kcal) 1678 kJ/ 398 kcal
Fehérje (g / 100g) 14,6 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 62 g/ 1,5 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 8,8 g/ 2,5 g
Rost (g / 100g) 6,3 g
Nátrium (mg / 100g) 50 mg

Felhasználás
reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni.

Édes recept amaránttal

Amarantszelet  hozzávalói:

  • 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant
  • 1 tábla étcsoki vagy a fehér változathoz fehér csoki
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 marék őrölt mandula vagy más mag és dióféle
  • 2 evőkanál cukor vagy  kókuszvirág cukor
  • 0.5 dl növényi tej vagy víz a cukor feloldásához
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése

  1. A választott cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon, fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatt a sütiben.
  2. Keverjük össze a csokoládét, a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel.
  3. Keverjük bele az olvadt csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot.
  4. Papírral bélelt formában tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.

* Mikroelemnek nevezzük azt az ásványi anyagot, amelyből naponta néhány milligrammra vagy még annál is kevesebbre van szükségünk. Ezek közül példaként emelhető ki a vas vagy a cink.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 február

Ajánló
image
GLUTÉNMENTES GOFIT ZABPEHELY DARA 500G
1 199 Ft
image
BIO BIORGANIK KUKORICAPEHELY 200G
1 199 Ft
image
PALEOLIT PATTOGATOTT AMARÁNT 200G
1 199 Ft
image
DÉNES NATURA ZABPEHELY 1000G
1 199 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.