image
DÉNES NATURA BÚZAPEHELY 500G
549 Ft
 
 
 
 
 
 
DÉNES NATURA BÚZAPEHELY 500G
Cikkszám: 872305
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
549 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 26
DPD Pont nov. 27
Foxpost nov. 27
Packeta nov. 27
MPL Automata nov. 27
DPD Futár nov. 27
Posta Pont nov. 27
MPL Futár nov. 27
Expressz szállítás nov. 26
Nagy csomag nov. 29

A tökéletes választás a teljes értékű étrendhez!

A búzapelyhet önmagában is fogyaszthatjuk, de ízlés szerint keverhetjük más gabonafélékkel, diófélékkel, magvakkal, gyümölcsökkel vagy joghurttal is. A búzapelyhet számos kreatív módon felhasználhatjuk a konyhában, és finom, tápláló ételeket készíthetünk belőle.

Fontos megjegyzések:

  • A búzapelyhet főzni kell fogyasztás előtt, kivéve az instant változatot.
  • A gluténérzékenyek számára gluténmentes zabpelyhet kell választani.
  • A búzapelyhet cukorral és mézzel ízesítve fogyasztva magasabb kalóriatartalmú lesz.

Allergének
glutén

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1393 kJ (330 kcal)
Zsír 2 g
 - amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 61 g
 - amelyből cukrok 0,5 g
Fehérje 11,7 g
Só 0,25 g

Elkészítés:
1 - 2 perces főzéssel. Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.

Felhasználási javaslat:
A búzapelyhet számos finom és egészséges étel elkészítéséhez használhatjuk. Íme néhány ötlet:

Reggeli:

  1. Klasszikus búzapelyhes reggeli: Főzzünk meg néhány bögre búzapelyhet tejben vagy növényi tejben, majd ízesítsük friss gyümölccsel, diófélékkel, mézzel vagy juharsziruppal.
  2. Zabpehely granola: Keverjünk össze száraz zabpelyhet diófélékkel, magvakkal és mézzel, majd süssük ropogósra a sütőben.
  3. Zabpehelyes smoothie: Turmixoljunk össze zabpelyhet banánnal, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal, diófélékkel és mézzel.

Ebéd és vacsora:

  1. Zabpehelyes húspogácsa: Keverjünk össze zabpelyhet darált hússal, tojással, fűszerekkel és zöldségekkel, majd formázzunk belőle pogácsákat és süssük meg.
  2. Zabpehelyes zöldséges fasírt: Keverjünk össze zabpelyhet reszelt zöldségekkel, tojással, fűszerekkel és zabbttel, majd formázzunk belőle fasírtokat és süssük meg.
  3. Zabpehelyes rakott zöldségek: Rétegezzünk egy tálba főtt zabpelyhet, főtt zöldségeket és besamel mártást, majd süssük meg a sütőben.

Desszert:

  1. Zabpehelyes süti: Keverjünk össze zabpelyhet liszttel, cukorral, vajjal és tojással, majd süssük meg a sütőben.
  2. Zabpehelyes muffin: Keverjünk össze zabpelyhet liszttel, cukorral, tojással, tejjel vagy növényi tejjel, majd süssük meg muffinformában.
  3. Zabpehelyes palacsinta: Keverjünk össze zabpelyhet liszttel, tojással, tejjel vagy növényi tejjel, majd süssünk palacsintákat.

Egyéb felhasználási módok:

  • Sűrítőanyag levesekhez, szószokhoz és mártásokhoz.
  • Panírozóanyag húsokhoz és zöldségekhez.
  • Müzli alapanyagaként.
  • Zabpehelylisztként péksüteményekben.

Tárolás:
száraz, hűvös helyen

Származási hely: Németország


 

Ajánló
image
BONETTA MÉZES-MANDULÁS ÁFONYASZELET 40G
559 Ft
image
Keksz GULLON Butterfly 165g
559 Ft
image
MANNER OSTYA CITROMOS 75G
530 Ft
image
BIO BIOPONT BIOSAURUS IGOR KUKORICÁS SNACK SAJTOS 50G
549 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.