PCX átvevő pont | dec. 06 |
A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat, a vitaminokhoz hasonlóan a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása.
A lazacolaj gazdag forrása az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavak hozzájárulnak a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát.
Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t a nyelv alá véve, majd vízet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik. 1 evőkanál kb 5 ml ez kb 4,5 g.
Összetevők:
lazacolaj
Felhasználási javaslat:
Ajánljuk közvetlenül, magában, vagy saláták, melegételek utólagos ízesítésére! Főzéskor a magas biológiai értékű telítetlen zsírsavak elbomlanak, ezért csak nyersen, főzés nélkül fogyasszuk a lazcolajat!
Tárolás:
Szobahőmérsékleten tartandó! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. május