PCX átvevő pont | dec. 30 | |
DPD Pont | dec. 31 | |
Packeta | dec. 31 | |
Foxpost | dec. 31 | |
MPL Automata | dec. 31 | |
DPD Futár | dec. 31 | |
Posta Pont | dec. 31 | |
MPL Futár | dec. 31 | |
DPD Expressz | dec. 30 | |
Nagy csomag | jan. 07 |
Növényi olajokat, halolajat és E-vitamint tartalmazó étrend kiegészítő a szív megfelelő működéséhez.
A többszörösen telítetlen Omega zsírsavak (EPA és DHA) fogyasztása hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. Az E-vitamin természetes antioxidáns, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitellel érhető el. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.
Összetevők:
halolaj, borágó olaj, lenmagolaj, zselatin, glicerin, tisztított víz, E-vitamin (d-alfa-tokoferol)
Aktív anyagok napi adagra (2 kapszula):
E-vitamin (D-alfa-tokoferol) 10 mg (NRV 83%)*
Halolaj 800 mg
Borágó olaj 800 mg
Lenmagolaj 800 mg
Omega-3 zsírsavak 750 mg
- ebből EPA 162 mg
DHA 104 mg
Omega-6 zsírsavak 736 mg
Omega-9 zsírsavak 240 mg
*NRV: napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.
Javasolt adagolás:
naponta 2x1 kapszula, étkezés előtt bőséges folyadékkal lenyelve.
Figyelmeztetés:
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!