image
DR.CHEN TEA FEHÉR FILTERES 25DB
1 199 Ft
 
 
 
 
 
 
DR.CHEN TEA FEHÉR FILTERES 25DB
Cikkszám: 480937
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 199 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 26
DPD Pont nov. 27
Foxpost nov. 27
Packeta nov. 27
MPL Automata nov. 27
DPD Futár nov. 27
Posta Pont nov. 27
MPL Futár nov. 27
Expressz szállítás nov. 26
Nagy csomag nov. 29

A fehér teát a növény legfiatalabb, még kicsit szőrös hajtásaiból készítik, melyek polifenol tartalmuknál fogva, kitűnő antioxidánsok. 

  • Megvéd a sejtkárosító szabadgyökök ellen, védi a sejteket és a szöveteket az oxidatív károsodástól. 
  • Segíthet a test védekező rendszerének az erősítésében, segít a szív egészségesen tartásában. 

A kínai Fujian tartományból származó növény történetét mítoszok és legendák övezik, a császárok az örök élet elixírjének egyik alkotóelemét tisztelték benne. Fekete és zöld rokonaihoz hasonlóan a fehér tea is jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, termesztése pedig különös gondoskodást és szakértelmet igényel. A fehér tea jóllehet igazi teakülönlegesség, nálunk még a neves teázókban is alig lehetett vele találkozni, országos kereskedelmi forgalomban pedig eddig egyáltalán nem volt kapható. 

Császárok itala 
A dél-kínai Fujian tartomány hegyoldalain termesztett fehér tea igazi ritkaság, amelyet már az ókorban is különös tisztelet övezett. A hagyomány szerint a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg fogyasztóját, ezért több mint ezer évig csak a császárok kiváltsága volt. A legendákkal övezett növény termesztése is méltó volt híréhez: alapos botanikai megfigyelések után csupán az év két napján lehetett szedni, s a császár italához csupán szűzleányok érhettek, akik egy aranyolló segítségével gyűjtötték be a tearügyeket. A fehér tea ma már bárki számára hozzáférhető, s a teakultúra hagyományos ínyencei mellett egyre többen fedezik fel e tradicionális üdítőital frissítő, ugyanakkor gyengéd aromáját. 

Különleges tea, különleges termesztési eljárás 
A fehér tea a zöld és fekete teához hasonlóan a "Camellia Sinensis" növénycsaládhoz tartozik, nevét pedig a bimbót körülvevő és a levelek alján megtalálható bolyhok fehér színéről kapta, amelyek szedés után ezüstös pihékké alakulnak át. A tearügyeket szedés után óvatosan bambuszszitákra terítik, majd mintegy 48 óra alatt nem túl erős napsugárázás mellett fonnyasztják, az így létrejövő oxidáció hatására a tealevelek karakteresen zöld színe jellegzetes, zöldes-fehér színűvé válik. A fonnyasztás akkor ér véget, amikor a bimbó elveszti nedvességtartalmának harmadát, ezután mintegy 90-100C hőmérsékleten serpenyőkben szárítják tovább a rügyeket, amelyeket az egyenletes száradás érdekében többször is kézzel forgatnak át. A gondos és kímélő eljárásnak köszönhetően nem csupán a fehér bolyhok, hanem a levelek cellafalai is épségben maradnak. Mindezeknek köszönhetően a fehér tea igazi különlegesség, amelynek értékét csak tovább növeli, hogy a termesztés, szedés és kezelés szigorú követelményei miatt csak korlátozott mennyiség áll rendelkezésre belőle. 

Jótékony hatás testnek, léleknek 
Nem csupán az ókori Kínában tisztelték pozitív hatásai miatt a zöldes-fehér növényt, hanem napjaink modern kutatólaboratóriumaiban is bebizonyosodott: a fehér tea kiváló hatást gyakorol az emberi szervezetre. Ez elsősorban rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhető, amely megköti a testünkben lévő "sejtromboló" hatású szabadgyököket, amelyek nem csupán kisebb fertőzésekért, vagy az öregedés felgyorsulásáért felelősek, de jelentős szerepet játszanak a daganatos betegségek kialakulásában is. Felmérések szerint a gyakori teafogyasztók kisebb mértékben szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben és ritkábban kapnak infarktust. A fehér tea a fekete és zöld társához hasonlóan a benne található koffeinnek köszönhetően enyhén élénkítőleg hat a szervezetre, s javítja a koncentrációs képességet is. Magas vitamin- és nyomelem-tartalmának köszönhetően a fehér tea rendkívül alkalmas és ajánlott ital a napi szükséges folyadékmennyiség beviteléhez. 

Felhasználási javaslat: 
1 teafiltert egy csészényi forrásban lévő vízzel leforrázunk és 5-10 percig állni hagyjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük. 

Elkészítés:
A hagyományos kínai gyakorlat szerint a tealeveleket forró, de nem lobogó 70C-os vízzel kell leönteni, majd 5-7 percig állni hagyni. A praktikus filtertea elkészítésénél a teafiltert forrásában lévő vízzel kell leönteni és 2-3 percig állni hagyni.

Ajánló
image
MECSEK VIRUCISZ BODORRÓZSÁS KEVERÉK 20DB
1 199 Ft
image
HERBÁRIA TEA JÁZMIN ZÖLD TEA FILTERES 25DB
1 199 Ft
image
NATURLAND PRÉMIUM ZÖLD TEA LEVENDULAVIRÁGGAL 20DB
1 199 Ft
image
DR.CHEN TEA GALAGONYA FILTERES 20DB
1 199 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.