A civilizált társadalmak emberének, életkora előrehaladtával, egyre több méreganyag kerül a szervezetébe. Elég, ha csak a táplálékainkban lévő ételadalékokra, tartósítószerekre, a levegőt szennyező különféle anyagokra gondolunk. A régmúlt embere ismerte a szervezet méregtelenítésének, a szervezet megtisztításának fontosságát és „technikáját”, az évente egyszeri-kétszeri böjtölést.
A mai kor embere ezzel szemben nincs tisztában a szervezet időnkénti méregtelenítésének sem a fontosságával, sem a módjával. A jóléti társadalmak állandóan súlyfölösleggel küszködő embere diétázáson valamilyen fogyókúrás étrendet ért, nem pedig a betegség megelőzését, vagy a gyógyulást segítő, az immunrendszert karbantartó, stimuláló, tudatos táplálkozási módot.
Márpedig a szervezetet időnként meg kell szabadítani a benne felgyülemlett toxikus anyagoktól. Egy, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett, 13 országban végzett kutatás azt igazolja: az időről időre (évente legalább kétszer) megismételt böjtölés és a kímélő táplálkozás idején bevitt természetes alapú, méregtelenítő készítmények egyidejű alkalmazása, illetve az ilyen tulajdonsággal bíró növényi alapú táplálékkiegészítők fogyasztásával lassíthatók az öregedési folyamatok, csökkenthető a rákos betegségek iránti hajlandóság, kivédhető a rákkeltő anyagok (környezeti mérgekkel, radioaktív sugarakkal) egészségrontó hatása, csökkenthető a civilizációs betegségek (többek között az asztma, allergia, magas vérnyomás, ízületi bajok) létrejöttének kockázata. Ezek a természetes alapú étrend-kiegészítők segítenek közömbösíteni a dohányzás, élelmiszeripari konzerváló és adalékanyagok, gyógyszerlebomlással felszabaduló szabadgyökök negatív hatásait. A kutatások azt igazolják, hogy egyes növények frissen préselt levei természetes úton tisztítják, gyógyítják és regenerálják az emberi szervezetet. Ezért is javallott, hogy mindennapi étrendünkbe iktassuk be a friss, zöld növényekből készült leveket.
Napi elosztás (egy szelet rozsos kenyér 3-4 dkg):
Reggeli: 1,5dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Tízórai: 1,5dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Ebéd: 1,5dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Uzsonna: 1,5dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Vacsora: 1,5dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Nagyon fontos + naponta 3 liter víz elfogyasztása!!!
Az öt ajánlott zöldség-, illetve gyümölcslé (sorrendjük is betartandó!):
- 1 üveg Zöldbúzafű koktél (1. nap)
- zöldbúzafű, zöldtea, almalé, agave sürítmény, citromlé és mikroalga (25% gyümölcstartalom)
Élvezze a ízletes koktélt, amely a fiatal búzafű levéből zöldtea-kivonat és gyümölcsleves hozzáadásával készült. A zöldbúzafű leve spirulina mikroalgával kiegészítve a Dr. Steinberger Zöldbúzafű koktélt a tudatosan táplálkozók kedvelt italává teszi.
Összetevők:
bio zöldbúzafűlé (45%), bio zöldtea (víz és zöldtea 0,1%), bio almalé (22%), bio agave sürítmény, bio citromlé (3%), bio mikroalga spirulina (0,2%), stabilizátor: pektin
Átlagos tápanyagérték 100m-ben:
Energia: 168 kJ (40kcal)
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 9,5g
- amelyből cukrok: 9,4g
Rost: 0,5g
Fehérje: 0,5g
Só: 0,03g
- 1 üveg Zöldséglé (2. nap) - energiaszegény
Hét gondosan válogatott zöldségféléből készül ez a magas minőségű direktlé a Dr. Steinberger üzemben. A zöldséglé különösen alkalmas reggeli italként, hogy a nap jól kezdődjön. Állandó keverés mellett melegítve - de nem forralva - ízletes levesként is fogyasztható.
Összetevők:
bio paradicsom-, bio sárgarépa-*, bio cékla-*, bio uborka-*, bio ZELLER-*, bio savanyúkáposztalé* (bio fehérkáposzta, tengeri só), bio hagymalé, tengeri só, bio petrezselyem, bioo bazsalikom, bio lestyán, bio kapor, bio citromlé
*tejsavas erjesztéssel
Átlagos tápanyagérték 100m-ben:
Energia: 77 kJ (18kcal)
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 3,0g
- amelyből cukrok: 3,0g
Rost: 0,8g
Fehérje: 0,7g
Só: 0,75g
- 1 üveg Ananászlé (3. nap)
- Direktlé a gyümölcs húsával
- 100% Gyümölcstartalom
A Dr. Steinberger Ananászléhez válogatott érett, kiváló minőségű ananászt (bromeliaceae) dolgoznak fel.
Az ananászt meghámozzák, és a teljes gyümölcsöt kíméletesen feldolgozzák. Ennek következtében az Ananászlé tartalmazza a gyümölcs értékes alkotóelemeit, így magát a gyümölcs húsát is. Különlegesen frissítő hatású.
Összetevők:
ananászlé
Átlagos tápanyagérték 100m-ben:
Energia: 214 kJ (50kcal)
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 12g
- amelyből cukrok: 12g
Rost: 0,5g
Fehérje: 0,5g
Só: 0,01g
1 üveg Céklalé (4. nap)
- Biológiai termesztésből származó céklából
A biológiai termesztésből származó céklát közvetlenül az érés után magas minőségű lévé dolgozzák fel, majd letöltik, A kíméletes feldolgozással késült direktlé megőrzi a természetes nyersanyagok értékeit.
4 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott!
A kálium részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában
Összetevők:
bio céklalé, bio citromlé
Átlagos tápanyagérték 100m-ben:
Energia: 155kJ (37kcal)
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 8,0g
- amelyből cukrok: 8,0g
Rost: 0,5g
Fehérje: 0,5g
Só: 0,13g
Kálium: 280mg/14%*
*táplálkozási referenciaérték %-a
1 üveg Sárgarépalé (5. nap)
- Ökológiai termesztésű sárgarépából
Ez az ízletes bio sárgarépalé bta-karotint tartalmaz, ami a szervezetben A-vitaminná alakul át. Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.
Összetevők:
bio sárgarépalé, bio citromlé
Átlagos tápanyagérték 100m-ben:
Energia: 134kJ (32kcal)
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 6,5g
- amelyből cukrok: 6,5g
Rost: 1,0g
Fehérje: 0,5g
Só: 0,10g
A-vitamin: 1200 µg/150%*
(bétakarotinból)
*táplálkozási referenciaérték %-a
Kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot ajánlunk!
Kiszerelés: 5x750 ml
Gyártó:
Haus Rabenhorst
53572 Unkel, Németország
További információ: www.drsteinberger.hu
Forrás: gyártó/forgalmazó