image
FŰSZERÉSZ BORÓKABOGYÓ EGÉSZ 20G
530 Ft
 
 
 
 
 
 
FŰSZERÉSZ BORÓKABOGYÓ EGÉSZ 20G
Cikkszám: 461104
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
530 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont dec. 30
DPD Pont dec. 31
Packeta dec. 31
Foxpost dec. 31
MPL Automata dec. 31
DPD Futár dec. 31
Posta Pont dec. 31
MPL Futár dec. 31
DPD Expressz dec. 30
Nagy csomag jan. 07

A boróka egész Európában és Ázsia mérsékelt övi részén előfordul A bogyók fűszerező erejét az éghajlati viszonyok befolyásolják. minél több napfény éri őket, annál intenzívebb aromájúak. Hazánkban főleg a Kisalföldön és a Duna-Tisza-közén előforduló, örökzöld cserje. Második éves kékes-hamvas bevonatú termései szolgáltatják a kissé édes-kesernyésen zamatos, nagyon aromás, kissé csípős ízű fűszert. 

A vadhúsok jellegzetes fűszere. Elsősorban vaddisznó, őz, nyúl és vadgalamb pácolásánál használják, de birka-, marha- és disznóhúsból készült ételeket, valamint savanyú káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint céklát is ízesíthetünk vele. Különleges zamata az alkoholos italokban is jól érvényesül. Például az angol ginnek is a borókabogyó adja a jellegzetes ízét. Szétnyomkodva, összetörve jobban érvényesül az aromája, de erős zamata miatt keveset használjunk belőle. 

Használat
Savanyú káposztaételek, saláták, marinált halételek, vadpástétomok, páclevek ízesítésére való. Finoman fűszerezi a vadszárnyasokat, más vadhúsokat, de a sertést, bárányt, a sonkát és pástétomokban is kiváló. Néhány szem törött bogyót tehetünk a karácsonyi süteményekbe, a pudingokba. Jól illik az almához - az almás rétes, almatorta különösen finom ízt kap kevés törött bogyótól. A borókát gyakran használják babérlevéllel, fekete borssal, mustármaggal, fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel együtt. 

Kiszerelés: 20 g 

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus

Ajánló
image
LAKSHMY CSILLAGÁNIZS ŐRÖLT 20G
530 Ft
image
BENEFITT HIMALÁJA SÓ RÓZSASZÍN FINOM 500G
530 Ft
image
LAKSHMY FEKETEBORS ŐRÖLT 40G /TOLDI/
530 Ft
image
BIO GREENMARK FORRALTBOR FŰSZERKEVERÉK 20G
530 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.