PCX átvevő pont | nov. 15 |
Ismerős csalamádé íz, és mégis van benne valami egészen újszerű. A klasszikus csalamádé alapanyagokat (káposzta, sárgarépa, paprika, hagyma és babérlevél) egy adag aszalt sárgabarackkal bolondítottuk meg, ami egyrészt segít beindítani az erjedést másrészt szerintünk zseniális ízharmóniát hoz létre az üvegben. A végeredmény egy savanyú és selymes ízvilág, ami kicsiknek és nagyoknak is a kedvence lett. A természetes fermentálásnak köszönhetően, mint minden termékünk cukor- és tartósítószermentes, így cukorbetegek és inzulin-rezisztenciával küzdők étrendjébe is beilleszthető.
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Összetevők:
káposzta (53%), sárgarépa (21%), hagyma (11%), TV paprika (11%), só, aszalt kajszibarack(2%), babérlevél.
Fogyasztási javaslat:
bármely főétkezésben segít színt és értékes tápanyagokat csempészni a tányérra. Fogyasztását főleg szendvicsek, vagy főételek mellé javasoljuk, bár van olyan ismerősünk, aki csemegeként magában fogyasztja.
Tárolás:
Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Nettó tömeg: 450 g
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 március