image
GLUTÉNMENTES NETT FOOD KUKORICADARA 500G
399 Ft
 
 
 
 
 
 
GLUTÉNMENTES NETT FOOD KUKORICADARA 500G
Cikkszám: 159190
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
399 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont dec. 30
DPD Pont dec. 31
Packeta dec. 31
Foxpost dec. 31
MPL Automata dec. 31
DPD Futár dec. 31
Posta Pont dec. 31
MPL Futár dec. 31
DPD Expressz dec. 30
Nagy csomag jan. 07

A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele. Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. 

Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak. Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. 

Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle. Mivel gluténmentes, így liszt-érzékenyek is fogyaszthatják. A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna. 

Összetevők:
kukoricadara

Átlagos tápérték egy adagban (100g): 
Energia: 1452 kJ/346,8 kcal
Zsír: 3,1g
 - amelyből telített zsírsavak: 0,3 g, 
Szénhidrát: 70,62 g, 
Rost: 0 g, 
Fehérje: 9,6 g, 
Foszfor: 17 mg

Felhasználás:
Fogyasztható édes vagy sós kásaként. Itthon leginkább puliszkaként, illetve a valamelyest keményebbre főzött polentaként ismert. Készülhet belőle sütemény, köret és egytálétel is.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: Magyarország

Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023 október

Ajánló
image
KALIFA MOGYORÓ SÓTLAN 100G
399 Ft
image
DÉNES NATURA LENMAG 250G
399 Ft
image
MONOSTORI KUKORICADARA 500G
399 Ft
image
NATURFOOD MAGKOKTÉL 100G
399 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.