image
HERBÁRIA TEA KOMLÓ TOBOZ SZÁLAS 30G
759 Ft
 
 
 
 
 
 
HERBÁRIA TEA KOMLÓ TOBOZ SZÁLAS 30G
Cikkszám: 501022
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
759 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 26
DPD Pont nov. 27
Foxpost nov. 27
Packeta nov. 27
MPL Automata nov. 27
DPD Futár nov. 27
Posta Pont nov. 27
MPL Futár nov. 27
Expressz szállítás nov. 26
Nagy csomag nov. 29

Enyhe nyugtató, feszültségoldó hatású. Az elalvás elősegíthetésére, az ideges nyugtalanság mérséklésére, ideges eredetű emésztési zavarokban, étvágytalanságban használható. 

Alkalmazása
1-2 teáskanál drogból 1,5 dl vízzel forrázatot készítünk, 10-15 perc állás után leszűrjük. Napi adagja 1-3 gramm, forrázatát naponta kétszer, főleg lefekvés előtt ajánlatos fogyasztani.

Gyógyteák elkészítésének főbb módjai:
gyógyteák egyszeri adagjának elkészítésekor általban egy evőkanál (kb. 2-3g) gyógynövényt egy csésze (kb. 2-3dl) vízzel vonunk ki. Gyógytea készítésekor kerüljük a fém eszközök használatát.

  • Forrázat:
    Lágy, puha állományú virágokból, levelekből, föld feletti hajtásokból, illóolaj tartalmú gyógynövényekből leggyakrabban forrázatot készítünk. Az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedett edényben 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
  • Főzet:
    Kemény, fás állományú gyökerekből, gyökértörzsekből, kérgekből, nehezen kivonható, nem hőérzékeny hatóanyagú gyógynövényekből általában főzetet készítünk. Az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű vízzel forrástól számított 4-5 percig főzzük, pótolva közben az elpárolgott vizet. Elkészítés után azonnal leszűrjük.
  • Hideg vizes kivonat:
    Olyan gyógynövényekből készítjük, amelyek hatóanyagai hőre érzékenyek (pl. C-vitamin, nyálka anyagok). az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű, szobahőmérsékletű vízzel leöntjük, lefedett edényben kb. 5-10 órn át állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Tárolás:
Száraz helyen, legfeljebb 25C-on.

Gyártja:
Herbária Zrt.

Ajánló
image
MAMA TEA KOMLÓ SZÁLAS 20G
370 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.