A fekete szeder potenciális hatásai:A szeder termése gazdag nyomelemekben, ásványi anyagokban és vitaminokban. Különösen magasa vas- és C-vitamin-tartalma.Fogyasztása minden korosztály számára javasolt, különösen a legyengült, betegségből lábadozó, vashiányos szervezetű emberek részére, például különböző okokból eredő vasvesztés (műtétek, szülés alatt fellépő vérvesztés, erős menstruációs vérzés, csökkent vasfelszívódás stb.) megnövekedett vasszükséglet (terhesség, szoptatás, gyors serdülőkori növekedés, fokozott fizikai igénybevétel stb.) esetén.A szeder termése ezenkívül csökkenti a vércukorszintet, baktériumellenes, enyhíti a nyálkahártya-gyulladást, immunrendszer-erősítő, erősíti a vénák falát (gyakori fogyasztása előnyösvisszér- és aranyér- betegségeknél) serkenti a kiválasztómirigyek működését.Források:, Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001., Tóth Gabriella (szerk.): Bioterápia kézikönyv. Lectum Kiadó. Szeged, 2003Összetevők:, Friss fekete szederből készült gyümölcslé 100% Hozzáadott cukor nélkül. Tartósítószert nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz, GMO Mentes, E-mentes. Átlagos tápérték 100 ml termékben, Energia 176 kJ / 42 kcal, Zsír 0 g, - amelyből zsírsavak 0 g, Szénhidrát 9,5 g, - amelyből cukrok 9,3 g, Fehérje 0,35 g, Só 0,052 g, C-vitamin 0,10 mgÁsványianyag-tartalom 100 ml termékben:, Kálium (K) 132 mg, Kalcium (Ca) 12,4 mg, Nátrium (Na) 7,8 mg, Vas (Fe) 0,8 mgFogyasztási javaslat: , az üveg nyitáskor szisszenő hangot ad. Ha nem hall szisszenő hangot ne fogyassza el. Felbontás után hűtve tárolja és 1 napon belül fogyassza el. Tárolás:, Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, 0 C -tól +25 C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75% relatív páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.Származási hely: UkrajnaForrás: gyártó/forgalmazó 2022 augusztus