PCX átvevő pont | dec. 30 |
A gránátalma legalább legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.
Fogyasztása 20%-kal csökkentheti az LDL (káros koreszterin) szintjét, egyúttal növelhette a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben, illetve a vér koleszterin oxidációját 40%-kal csökkentethette.
A gránátalma az ellagsav (ellagénsav) legjobb természetes forrása, mely egy olyan fenol típusú komponens ami antikarcinogén és antimutogén sajátossággal rendelkezik, gátolja a daganatos sejtek osztódását elsősorban emlőrák,bőrrák, prosztatarák és tüdőrák esetén. A gránátalmában az ellagsav egy cukorféléhez, a glükózhoz kötődik.
Baktérium, vírus és parazitaellenes hatású. A candida fertőzést megállíthatja, mert akadályozza a gombák, élesztőgombák és a baktériumok szaporodását.
Összetevők:
Friss gránátalmából készült 100%-os gyümölcslé, pasztőrözött
Átlagos tápérték 100 ml termékben | |
Energia | 228 kJ / 54 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 13,3 g |
- amelyből cukrok | 11,2 g |
Fehérje | 0,1 g |
Só | 0,04 g |
C-vitamin | 0,113 mg |
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben | |
Kálium (K) | 130 mg |
Kalcium (Ca) | 7,5 mg |
Nátrium (Na) | 17,9 mg |
Vas (Fe) | 0,31 mg |
Fogyasztási javaslat:
Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el. Az üledék lerakódás természetes jelenség. Fogyasztás előtt felrázandó!
Tárolás:
A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2C -tól +25C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. szeptember