PCX átvevő pont | dec. 30 |
Feketeribiszke szörp 51% feketeribiszkelével.
100g szörp előállításához 51g feketeribiszkelének megfelelő feketeribiszkelé sűrítményt és 2g mézet használunk fel.
A fekete ribizli gyógyhatását már a középkori európai szerzetesek is feljegyezték. Nincs még egy olyan gyulladásgátló gyümölcs, mint a fekete ribizli, hő hatására sem bomlanak le benne az értékes vitaminok, ráadásul igen nagy az ásványi anyag tartalma.
Régi nyarakon nagymamám a fekete ribizlit nekünk, gyerekeknek különösen ajánlotta, nehogy vashiányos vérszegénységünk legyen. A ribizliben található értékes összetevőknek a népi hiedelem szerint egészségjavító, méregtelenítő hatása is ismert. Megfázásos betegségekre is ajánlották.
Ezt az értékes gyümölcsöt zártuk palackba, kiegészítve a méz jótékony hatásával most is, mint mindig Méhes-Mézes minőségben. Kézműves szörpjeink hagyományos módon, kíméletes eljárással készülnek, kizárólag természetes minőségi összetevőket tartalmaznak, igényes csomagolásban. Reméljük fogyasztásával a ma már csak emlékeinkben élő jóízű, minőségi, házias szörpfogyasztási kultúra éled újjá, amit elfeledtünk, de egykoron a háziasszonyok büszkesége volt.
Összetevők:
cukor, feketeribiszkelé (feketeribiszkelé sűrítményből) méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma
Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 1502 kJ /353 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 85 g
- amelyből cukrok: 85 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Javasolt hígítás 1:8
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűvös helyen tárolja és 14 napon belül fogyassza el.
Származási hely: Magyarország
Forrás gyártó/forgalmazó 2024. június