PCX átvevő pont | dec. 30 |
Málnaszörp cukorral és mézzel, 53 % málnalével.
100 g szörp előállításához 53 g málnalének megfelelő málnalé sűrítményt és 2 g mézet használtunk fel.
Gyermekkorom nyarai kertünkben málnaszedéssel teltek. Nagymamám és édesanyám a friss, érett málna szemekből minden évben finom szörpöt készített, azt szebbnél szebb üvegekbe töltötte, majd az üvegek száját vászonnal lekötözte.
„Olyan finomat és sűrűt, azóta sem ittam, Nekik ajánlom szeretettel!”
A málna nemcsak ízletes gyümölcs, de kiváló vitaminforrás is, C, B és A vitaminokban, nyomelemekben és flavonoidokban is gazdag. Úgy tartják, a nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere lehet a szobahőmérsékletű málnaszörp, a hozzá adott mézről nem is beszélve.
Ezért a málna gyümölcséből mézzel ízesített, kíméletes eljárással készült szörp nemcsak különlegesen finom, de természetes összetétele és magas minősége miatt fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséhez.
Hűsítőként is kiváló, a nyári melegben, egy árnyas diófa lombjai alatt. Vendégeinek, családjának adhat hozzá friss ciromfű levelet, néhány szem málnát, jeget és már is kész is az üdítő nyári koktél.
Télen ízlelje meg melegen is, egy csésze zöld teát ízesítve!
Összetevők:
cukor, málnalé (málnalé sűrítmény) méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma
Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 1449 kJ /341 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 83 g
- amelyből cukrok: 83 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Javasolt hígítás 1:8
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűvös helyen tárolja és 14 napon belül fogyassza el.
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. június