image
NATUR TANYA HEPA DETOX MÁJ ÉS EMÉSZTÉS 500ML
7 598 Ft
 
 
 
 
 
 
NATUR TANYA HEPA DETOX MÁJ ÉS EMÉSZTÉS 500ML
Cikkszám: 300336
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
7 598 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 15
DPD Pont nov. 18
Foxpost nov. 18
Packeta nov. 18
MPL Automata nov. 18
DPD Futár nov. 18
Posta Pont nov. 18
MPL Futár nov. 18
Expressz szállítás nov. 15
Nagy csomag nov. 20

A Natur Tanya® Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért. 
Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki. 

  • 12 féle célzott hatóanyag komplex 
  • az emésztés, a máj egészségére*
  • laborban bevizsgált termék 
  • vegán formula  
  • glutén-, laktóz- és cukormentes termék  
  • nem tartalmaz mesterséges aromát és színezéket 
  • természetes lime aroma 
  • kiváló citrusos ízvilág 
  • könnyen adagolható mérőkupakkal 
  • standardizált növényi kivonatok 
  • antioxidáns hatású összetevők**

*A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. 

AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését, támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét. 

A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést. A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz! 
A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett.  
Ezek a: 

  • szilikisztin és szilidianin 
  • szilibinin A és szilibinin B 

izoszilibinin és izoszilibinin B 
A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik. 

A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem. 

Tudta 
A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében. A B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk 
Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni. Tájékoztat az esetlegesen fennálló  gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról. 
A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik: 

  • Bilirubin 
  • GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz) 
  • GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz) 
  • Kolineszteráz 
  • GGT (gamma-glutamil transzferáz) 
  • ALP (alkalikus foszfatáz) 

Tudta 
Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is. 

Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok: 

  1. Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír ( 30%) vagy alacsony szénhidrát ( 40%) 
  2. Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére 3. vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre 
  3. Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét 
  4. Transzzsírsavak ( 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel ( 200 mg/nap) csökkentése  
  5. Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap) 

AJÁNLOTT  
1. Zöldségek (3-5 adag/nap) 
2. Hüvelyesek (4 adag/hét) 
3. Gyümölcsök (2-4 adag/nap) 
4. Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta) 
5. Diófélék (4 adag/naponta) 
6. Olíva olaj 
7. Olajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét 

KERÜLJE:  
1. „Fast-food” ételek 
2. Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka) 
3. Feldolgozatlan vörös húsok (300g/hét) 
4. Burgonyachips (lehető legkevesebb) 
5. Burgonyafélék 
6. Cukros üdítőitalok (lehető legkevesebb) 
7. Só 

Alkohol okozta májkárodosás 
Az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást.  A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő. 

Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban 
Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe. 
Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist.  
Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet. 

Milyen mennyiségű alkohol káros 
A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el. 
1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital. 
(forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004 

Jó tanácsok 
Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent. 
Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát. 
A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét. 
Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét. 

Összetevők: 
víz, articsóka (Cynara scolimus L.) kivonat-5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag kivonat 25:1-80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér kivonat-19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, édesítőszer (szukralóz), piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin.

Átlagos tápérték 100 ml-ben 
Energia (kJ/kcal)    85 kJ/20 kcal 
Zsír (g)     0,5 g 
 - amelyből telített zsírsavak (g) 0,1 g 
Szénhidrát (g)    4,5 g 
 - amelyből cukrok (g)   0,5 g 
Fehérje (g)      2g 
Só (g)          0,04 g 

Hatóanyag a napi adagban (25 ml-ben): 
Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat  320 mg 
 - amelyből standardizált cinarin   16 mg 
Máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1    262,5 mg 
 - amelyből standardizált szilimarin   210 mg 
Kolin-bitartarát    200 mg 
 - amelyből kolin    82.5 mg 
Mio-inozitol  100 mg 
L-metionin   100 mg 
L-ornitin HCl    50 mg 
Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat 12,6 mg                              
 - amelyből standardizált kurkuminok   2,39 mg 
B1-vitamin (tiamin)  1,1 mg (100%2) 
B2-vitamin (riboflavin)     1,4 mg (100%2) 
B3-vitamin (niacin)   16 mg (100%2) 
B5-vitamin (pantoténsav)    6 mg (100%2) 
B6-vitamin (piridoxin)     1,4 mg (100%2) 

Laktóztartalom: 0,1 g/100 g 
Cukormentes: 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

Adagolási javaslat: 
Felnőtteknek, naponta 25 ml, étkezés közben, bőséges folyadékkal elfogyasztva. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható. 
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos. 

Tárolás: 
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.

Figyelmeztetés
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. 
- A termék 12 éves kortól alkalmazható 
- A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén 
- A termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására - lehet szükség 
- A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében 
- Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! 

Magyar márka. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 február

Ajánló
image
PHARMACOIDEA MÁJVÉDŐ 200G
7 899 Ft
image
BIOEXTRA SILYMARIN KOMPLEX 60DB
7 099 Ft
image
PADMA NERVOTONIN KAPSZULA 40DB
6 299 Ft
image
WTN MYO-INOZITOL KOMPLEX KAPSZULA 60DB
8 599 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.