PCX átvevő pont | dec. 06 | |
DPD Pont | dec. 09 | |
Packeta | dec. 09 | |
Foxpost | dec. 09 | |
MPL Automata | dec. 09 | |
DPD Futár | dec. 09 | |
Posta Pont | dec. 09 | |
MPL Futár | dec. 09 | |
Nagy csomag | dec. 11 |
A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója. Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról.
Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját.
Összetevők:
100% mandulaliszt
Átlagos tápérték (100 g termékben):
Energia: 1318 kJ/315 kcal
Zsírok: 11 g
- amelyből telített zsírok: 1 g
Szénhidrát: 4 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 40 g
Só: 0 g
Tárolás:
A mandulalisztet felbontás után tárolja a hűtőben!
Felhasználási javaslat:
Felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez ajánlott, amelyek ízvilágához illik a mandula édeskés íze. A sütemények készítésekor nagyon könnyű, habszerű, illatos tésztát kapunk. Fehérliszt helyettesítésére 100%-ban használható. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott mennyiséget, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. A mandulaőrlemény ízletes alapanyaga lehet pitéknek, palacsintáknak, kekszeknek, linzereknek. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűrítésre is használhatjuk. A paleolit étrend követőinek és diétázóknak is tökéletes megoldás a konyhában.
Kiváló francia édességet is készíthetünk a mandulalisztből. A macaron olyannyira kedvelt sütemény Franciaországban, hogy az éttermek naponta 1000 darabot is eladnak belőle.
Figyelmeztetések:
A mandulaliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Ne fogyasszon mandulalisztet, ha a diófélékre allergiás vagy érzékeny!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021. december