image
NATURE COOKTA PARAJDI ÉTKEZÉSI SÓ 1000G
739 Ft
 
 
 
 
 
 
NATURE COOKTA PARAJDI ÉTKEZÉSI SÓ 1000G
Cikkszám: 897525
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
739 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont szept. 24
Foxpost szept. 25
MPL Automata szept. 25
Posta Pont szept. 25
MPL futár szept. 25
Expressz szállítás szept. 24
Nagy csomag szept. 27

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.
Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

A PARAJDI SÓ A TÖRTÉNELEMBEN
Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták”, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is.
A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá.

A PARAJDI SÓ A KONYHÁBAN
Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is.
Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

NaCl tartalom: 97%
Tartalmaz: 100% parajdi só

Tárolás:
A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

Figyelmeztetés:
A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Kiszerelés: 1000 gramm

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július

Ajánló
image
Darált paprika UNIVER Piros Arany csemege 160g
729 Ft
image
Fűszermalom KOTÁNYI himalája só 88g
749 Ft
image
BARNA NÁD KOCKACUKOR 500G
749 Ft
image
Kristálycukor DIAMANT 1kg 110009
729 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.