image
NATURE COOKTA SPECIAL PEKTIN 80G
1 699 Ft
 
 
 
 
 
 
NATURE COOKTA SPECIAL PEKTIN 80G
Cikkszám: 165708
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 699 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 15
DPD Pont nov. 18
Foxpost nov. 18
Packeta nov. 18
MPL Automata nov. 18
DPD Futár nov. 18
Posta Pont nov. 18
MPL Futár nov. 18
Expressz szállítás nov. 15
Nagy csomag nov. 20

A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó, forró lábas mellett órákig ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és üvegekbe tölthessék. Időt és energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás állag elérésére nem csak a gyümölcsökben található pektint használja. A Nature Cookta Special Pektin segítségével otthoni körülmények között is csábítóan ízletes, különböző színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. 

A pektin előfordulása
Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint, melyet először Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök - mint az alma vagy a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes zselésítő anyagot. Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a zellerfélék családjába tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése érdekében már az elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárokhoz magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények sejtfalában található heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját meghatározza az adott növény fajtája, kora és az is, hogy mely részében található. (A növény erősebb részei több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a gyümölcs, annál alacsonyabb koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a citrusokból való kivonása mellett a savanykás almából nyert pektint használja fel a legtöbbször. Széles körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél. A pékáruknál a zsírok helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a kozmetika ipar szintén felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a sérült dohányleveleket szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag ebben is segítségünkre lehet. 

A pektin a konyhában
Vízmegkötő képességét nap mint nap kamatoztatja a zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük. Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Tartalmaz: 100% citruspektin 

Kiszerelés: 80 gramm 

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. szeptember

Ajánló
image
BIO YAKSO BIO TAMARI SZÓJASZÓSZ 125ML
1 699 Ft
image
Méz akác maci 250g
1 699 Ft
image
BEOBEE VEGYES VIRÁGMÉZ 450G
1 699 Ft
image
Majonéz HEINZ üveges 460ml
1 699 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.