image
NATURMIND NÁDCUKOR SÖTÉTBARNA LÁGY 500G
1 599 Ft
 
 
 
 
 
 
NATURMIND NÁDCUKOR SÖTÉTBARNA LÁGY 500G
Cikkszám: 484035
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 599 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont szept. 24
Foxpost szept. 25
MPL Automata szept. 25
Posta Pont szept. 25
MPL futár szept. 25
Expressz szállítás szept. 24
Nagy csomag szept. 27

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája. 

A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata. A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára. 

Összetevők:
nádcukor, nádmelasz.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1647 kJ (388 Kcal)
Zsír: 0 g 
 - ebből telített: 0 g
Szénhidrát: 96,1 g 
 - ebből cukrok: 96,1 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,2 g

Felhasználás:
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Adagolása nem tér el a kristálycukorétól. 

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Származási hely: Csehország

Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 március

Ajánló
image
NATUR VANÍLIA PASZTA 50G
1 599 Ft
image
ALL-CO KÓKUSZVIRÁGCUKOR 500G
1 599 Ft
image
DÉNES NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G
1 599 Ft
image
HERBYS CEYLONI FAHÉJ FŰSZERCSEPP 100 TERMÉSZETES 5ML
1 599 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.