image
NATURMIND NATÚR PEKTIN 80G
2 299 Ft
 
 
 
 
 
 
NATURMIND NATÚR PEKTIN 80G
Cikkszám: 763654
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
2 299 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont dec. 30
DPD Pont dec. 31
Packeta dec. 31
Foxpost dec. 31
MPL Automata dec. 31
DPD Futár dec. 31
Posta Pont dec. 31
MPL Futár dec. 31
DPD Expressz dec. 30
Nagy csomag jan. 07

A pektin egy vízben oldódó élelmi rost, amely természetes formában megtalálható számos gyümölcsben és zöldségben. Folyadékban elkeverve hő hatására gélt képez, így remek sűrítőanyag. Az élelmiszeriparban is gyakran használják zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, stabilizátorként.

A pektin az emberi emésztésnek ellenáll, nem bomlik le és szívódik fel a vékonybélben, így nem tekinthető tápanyagforrásnak. Mint rost támogathatja az emésztést, növeli a teltségérzetet.

Összetevők:
pektin (E440) (citrushéjból)

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 888 kJ / 212 kcal
Zsír: 0 g
 - amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 50 g
- amelyből cukor: 50 g
Rost: 80 g
Fehérje: 3 g
Só: 7,5 g

Felhasználás: 
A pektint leginkább befőzéshez használják, mint sűrítőszer. Segítségével sokkal gyorsabban, percek alatt besűríthető a lekvár vagy dzsem és akár cukormentes változatokhoz is kiválóan alkalmas. A pektin nem befolyásolja a gyümölcsök zamatát, az elkészült lekvárnak nem lesz tőle kellemetlen mellékíze. Attól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük és állagú lekvárt/dzsemet szeretnénk kapni, a 80g-os kiszerelésű pektin kb. 10-12 kg gyümölcs befőzéséhez elegendő. Befőzés közben cukorral vagy édesítőszerrel keverjük el, mielőtt a gyümölcspéphez adjuk. A citromlé növeli a pektin sűrítőerejét és a lekvár színe is szép élénk lesz tőle.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: Németország.
 

Forrás:gyártó/forgalmazó 2023 október

Ajánló
image
Lekvár, 284 g, ST DALFOUR, málna 53611103
2 299 Ft
image
TERIYAKI SZÓSZ 168ML
2 299 Ft
image
FERMENTINI VEGAN FERMENTÁLT FINOMSÁGOK LECSÓS KIMCHI 150GH
2 299 Ft
image
Lekvár, 284 g, ST DALFOUR, feketecseresznye 53611162
2 299 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.