PCX átvevő pont | nov. 14 |
A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Nem génmanipulált termék.
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.
Összetevők:
víz (42%/), zsírtalanított szójabab (42%), só (16%)
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 301 kJ / 72 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukor: 0,7 g
Fehérje: 9,7 g
Só: 15,5 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Felhasználása:
ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó! Felnyitás után hűtve tárolandó, 0-10C-on.
Származási ország: Kína.
Forrás:gyártó/forgalamzó 2023 október