PCX átvevő pont | nov. 26 |
A tökmag olaját nem csak szabadforgalmú gyógyszerként, de a népi gyógyászatban is gyakran alkalmazzák, sok előnyös, terápiás hatással rendelkezik. Magas telítetlen- és többszörösen telítetlen zsírsavtartalma. Sötétzöld színű, intenzív aromájú olaj. Aromája miatt főleg salátákhoz illik, de kiváló hideg előételek készítéséhez is. Hideg sajtolás előtti enyhe pirításnak köszönhetően a tökmagban intenzív, üde íz szabadul fel, mely elevenné varázsolja minden ételét.
Tápanyagtartalom (100 grammban):
Energiaérték: 3700 kJ / 900 kcal
Fehérje: 0g
Szénhidrát: 0g
- ebből telitett zsírsavak: 16-19 g
- egyszeresen telítetlen zsírsavak: 33-35 g
- többszörösen telítetlen zsírsavak: 45-47 g
Felhasználása:
Salátákhoz, zöldségekhez. A tökmag kiválóan társítható reszelt répasalátához, avokádóhoz, snidlinghez.
Tárolás:
Felbontás után fénytől védett, hűvös helyen tároljuk.