image
RAPET FAHÉJ EGÉSZ 40G
719 Ft
 
 
 
 
 
 
RAPET FAHÉJ EGÉSZ 40G
Cikkszám: 502266
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
719 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont dec. 30
DPD Pont dec. 31
Packeta dec. 31
Foxpost dec. 31
MPL Automata dec. 31
DPD Futár dec. 31
Posta Pont dec. 31
MPL Futár dec. 31
DPD Expressz dec. 30
Nagy csomag jan. 07

A fahéj egy népszerű fűszer, amelyet a fahéjfa (Cinnamomum verum vagy Cinnamomum cassia) kérgéből nyernek ki. A fahéj jellegzetes, meleg és édes ízű, amelyet sok édesség, sütemény, ital és sós étel ízesítésére használnak. 

A fahéjnak két fő típusa van:

  • Ceylon-fahéj (Cinnamomum verum): Ez a fahéjtípus, amit gyakran "igazi" vagy "ceylon" fahéjnek neveznek, enyhébb ízű és finomabb, mint a cassia fahéj. Általában világosabb színű, vékonyabb kéregszel van, és drágább, mint a cassia fahéj.
  • Cassia-fahéj (Cinnamomum cassia): A cassia fahéj erősebb ízű és illatú, és gyakran használják édességek, például fahéjas sütemények és piték készítéséhez. A cassia fahéj kéregszéle vastagabb és sötétebb, mint a ceylon-fahéjé.

A fahéj gazdag antioxidánsokban és egyes kutatások szerint számos egészségügyi előnnyel is járhat, például vércukorszint-szabályozással és gyulladáscsökkentő hatással. A fahéjat gyakran használják például sütemények, fahéjas teák, gyümölcsök és joghurtok ízesítésére is.

A fahéjat általában őrölt formában, rúdban vagy kérgében lehet megtalálni. Az őrölt fahéj könnyen felhasználható az ételekhez, míg a fahéjrúdakat lehet használni például forró italok ízesítésére, vagy azokat be lehet törni, majd hosszú ideig lefőzni egy ételben, hogy az ízét fokozatosan adják le.

Összetevők
egész fahéj

Kiszerelés: 40g. 

Hűtést nem igényel. 

Származási hely: Indonézia 

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023 november

Ajánló
image
BENEFITT NÁDCUKOR VILÁGOSBARNA 500G
709 Ft
image
7001 ŐSTENGERI JÓDOZOTT PÁROLT FINOM SÓ SZÓRÓDOBOZBAN 200G
719 Ft
image
NATURE COOKTA PARAJDI ÉTKEZÉSI SÓ 1000G
739 Ft
image
ÍZ-TÁR FŰSZEREK ÉTELÍZESÍTŐ ÍZFOKOZÓMENTES 250G
699 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.