PCX átvevő pont | nov. 19 |
Az észak-amerikai indián törzsek nyilak okozta sérüléseiket a bakteriális felülfertőződés megelőzéseként kukoricalisztből és tőzegáfonyából készült borogatásokkal gyógyították, de használták láz és skorbut gyógyítására is. Az áfonya fajok túlmenően azon, hogy elterjedt és népszerű gyümölcseink közé tartoznak,az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően számos betegség prevenciójában és kezelésében fitonutriensként is fontos helyet vívtak ki.
A tőzegáfonyát klinikai vizsgálatok alapján napjainkban a húgyutak egészségvédő gyümölcseként is számon tartjuk. Különleges szerkezetű polifenoljai bizonyítottan megakadályozzák a húgyutakban felszaporodó mikroorganizmusok megtelepedését, gátolva ezzel szaporodásukat, illetve elősegítve kiürülésüket. Ennek kiemelt jelentősége lehet a hólyaghurut, a krónikus húgyúti bakteriális fertőzések előfordulási gyakorisága, gyorsabb gyógyulása, az antibiotikus kezelések szükségessége, kiválthatósága, a rezisztens baktérium törzsek kifejlődése, az egészséges vizeletürítés elősegítése szempontjából.
Az új prevenciós/terápiás lehetőséget kínáló tőzegáfonya a 10 legkeresettebb étrend-kiegészítő közé tartozik Amerikában és Nyugat-Európában. Veseköves, vagy/és csökkent vesefunkciójú betegek csak orvosi felügyelet mellett fogyaszthatnak tőzegáfonya levet nagyobb mennyiségben. 100%-os, első préselésből kinyert direktlé.
Összetevők: tőzegáfonyalé
Átlagos tápérték 100 ml-ben: 330 ml
Energia: 88 kJ (21 kcal)
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 4,8 g
- amelyből cukrok: 4,8 g
Rost: 0,5 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 0,03 g
Fogyasztási javaslat: napi 75 ml
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. június