PCX átvevő pont | szept. 24 |
A kutatók figyelme akkor terelődött 2000-ben a gránátalma kiváló antioxidáns hatására, amikor Izraelben, a haifai Technion Institute of Technology-ban Michael Aviram professzor-aki az élelmiszereknek a szívbetegségekre gyakorolt hatását évek óta vizsgálta-vezette kutatócsoport kimutatta annak hatékonyságát az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés kezelésében.
Gránátalma a rákmegelőzésben
A gránátalma az ellagsav (ellagénsav) legjobb természetes forrása, mely egy olyan fenol típusú komponens ami antikarcinogén és antimutogén sajátossággal rendelkezik, gátolja a daganatos sejtek osztódását elsősorban emlőrák,bőrrák, prosztatarák és tüdőrák esetén. A gránátalmában az ellagsav egy cukorféléhez, a glükózhoz kötődik. A rákos sejtek körülbelül 15-ször annyi glükózt fogyasztanakel, mint más sejtek, így sokkal nagyobb adag ellagsavhoz jutnak.
Klimaxos panaszok csökkentése (ösztron tartalom)
Baktérium, vírus és parazitaellenes hatású. A candida fertőzést megállítja, mert akadályozza a gombák, élesztőgombák és a baktériumok szaporodását.
Visszafordítja az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladásokat.
Forrás:
Michael Aviram professzor vizsgálatai.
Összetevők:
Friss gránátalmából készült gyümölcslé 100 %
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia 228 kJ / 54 kcal
Zsír 0 g
- amelyből zsírsavak 0 g
Szénhidrát 13,3 g
- amelyből cukrok 11,2 g
Fehérje 0,1 g
Só 0,04 g
C-vitamin 0,113 mg
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben:
Kálium (K) 130 mg
Kalcium (Ca) 7,5 mg
Nátrium (Na) 17,9 mg
Vas (Fe) 0,31 mg
Fogyasztási javaslat:
Felbontás után hűtve tárolandó és 3 napon belül fogyassza el.
Tárolás:
Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2 C -tól +25 C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % relatív páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 október