PCX átvevő pont | dec. 06 |
Napérlelte krétai olívabogyóból a szüret napján kisajtolt extraszűz olívaolaj. Az olívaolaj nemcsak salátákba, hanem sütésre, főzésre is használható. 210 fokon kezd égni (a napraforgóolaj 170, a vaj pedig 132 Celsius-fokon) és még többszörös melegítés során sem törik meg, azonban fontos, hogy ne hagyjuk túlmelegedni és szűrjük át!
Átlagos tápanyagtartalom 100 ml termékben:
Energiatartalom: 3378 kJ/822 kcal,
Zsír: 91,3g,
- amelyből telített zsírsavak: 15,5g
- egyszeresen telítetlen zsírsavak: 66,1g,
- többszörösen telítetlen zsírsavak: 9,7g,
Szénhidrát: 0g,
- amelyből cukrok: 0g,
Fehérje: 0g,
Só: 0g
Tárolás:
Az olívaolajat fénytől védve, sötét üvegben vagy sötét helyen és állítva kell tárolni. Ideális tárolási hőmérséklete 14-16C, maximum 20C. Ne tartsuk hűtőszekrényben, mert megdermed, s használat előtt mindig meg kell várni, míg átveszi a szobahőmérsékletet.
Forrás: gyártó/forgalmazó. 2020. május