image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 500G
2 699 Ft
 
 
 
 
 
 
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 500G
Cikkszám: 971568
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
2 699 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 04
DPD Csomagpont nov. 05
Foxpost nov. 05
MPL Automata nov. 05
DPD Futár nov. 05
Posta Pont nov. 05
MPL Futár nov. 05
Expressz szállítás nov. 04
Nagy csomag nov. 07

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Összetevők:
Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben - 100 g kész kenyérben*
Energia: 1406 kJ / 333 kcal - 775 kJ / 183 kcal
Zsír: 1,5 g / 1,0 g
 - amelyből telített zsírsavak: 0,4 g / 0,2 g
Szénhidrát: 64 g / 35,0 g
 - amelyből cukrok: 1,2 g / 0,8 g
Rost: 14,0 g / 7,6 g
Fehérje: 8,7 g / 4,7 g
Só: 0 g / 0,8 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

  • A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
  • 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
  • 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
  • Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180C-ra.
  • Előmelegített forró sütőben 180C 50 percig süssük, majd 200C 20 percig.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Fontos megjegyzések:

  1. Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következőképpen járjon el:
    Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
     

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 május

Ajánló
image
GLUTÉNMENTES NUTRI FREE LISZTKEVERÉK MIX PER PANE 1000G
2 699 Ft
image
GLUTÉNMENTES NUTRI FREE MIX PER DOLCI 1000G
2 699 Ft
image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES KÖLES ALAPÚ PALACSINTA LISZTKEVERÉK 500G
2 699 Ft
image
SZAFI REFORM GLUTÉNMENTES CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT-TARTALMÚ LÁNGOS LISZTKEVERÉK 500G
2 699 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.